fbpx
Hopp til innholdet

Pusse opp bad før salg – øk verdien med det rette inntrykket

Renovering av bad før salg

Når du skal selge huset ditt, er det viktig å tenke på hva potensielle kjøpere ser etter. Et moderne og innbydende baderom kan være en av de viktigste faktorene for å tiltrekke seg kjøpere og øke verdien på hjemmet ditt. 

Som en erfaren baderomsleverandør vet vi hvor stor innvirkning et velrenoverte baderom kan ha på salgsprosessen. Derfor ønsker vi å dele våre beste tips og råd for å hjelpe deg med å renovere badet ditt før salg, slik at du kan få den beste prisen og selge raskere.

Fordeler med renovering av bad før salg:

 1. Øker verdien på hjemmet: En moderne og stilren baderomsoppdatering kan øke verdien på hjemmet ditt og gi deg en høyere salgspris.

   

 2. Tiltrekker flere potensielle kjøpere: Et nytt og moderne bad kan tiltrekke seg flere potensielle kjøpere, som kan øke sjansene for å få flere budgivere og en raskere salgsprosess.

   

 3. Gir et friskt og moderne inntrykk: Et baderom som ser gammelt og utdatert ut kan avskrekke potensielle kjøpere og gi et negativt inntrykk. En oppdatering kan gi badet en mer moderne og tiltalende stil.

   

 4. Gir bedre funksjonalitet og brukervennlighet: En baderomsoppdatering kan gi mer funksjonalitet og brukervennlighet, og gjøre det mer praktisk for fremtidige eiere å bruke og nyte badet.

   

 5. Fikser eventuelle skader eller problemer: En baderomsrenovering kan gi deg muligheten til å fikse eventuelle skader, lekkasjer eller problemer som kan ha oppstått over tid.

   

 6. Forbedrer hjemmets energieffektivitet: En oppdatering av baderomsmaterialene og utstyret kan også forbedre hjemmets energieffektivitet, noe som kan være en ekstra fordel for potensielle kjøpere.

   

 7. Kan hjelpe deg med å selge raskere: Med et oppdatert og moderne baderom, kan du tiltrekke deg flere interesserte kjøpere og kanskje selge hjemmet ditt raskere enn du ellers ville ha gjort.

   

Et nytt bad kan gi hjemmet større verdi og tiltrekke fremtidige kjøpere av huset. Foto: Vikingbad

Er det alltid lurt å renovere badet før salg?

Det er viktig å merke seg at ikke alle oppussingsprosjekter vil ha samme avkastning på investeringen. Det vil være lurt å tenke nøye gjennom hva som vil gi mest verdi og appellere til potensielle kjøpere. Vi i Våtromspakka kan gi råd og veiledning når det gjelder å finne den beste løsningen for ditt hjem og ditt budsjett.

Hvordan renovere bad før salg

Det kan være lurt å få en oversikt over hva som er viktig i prosessen med å renovere badet før salg. Vi vil gjerne gi deg noen råd om hvordan du kan definere budsjett og mål, velge riktig design og materialer, jobbe med en profesjonell entreprenør, følge en tidsplan, sørge for at arbeidet holder seg innenfor budsjettet og fullføre de siste detaljene.

Definer budsjett og mål

Før du begynner å renovere badet, er det viktig å definere et realistisk budsjett og mål for renoveringen. Dette vil hjelpe deg med å unngå unødvendige kostnader og sikre at du får det resultatet du ønsker.Det kan være lurt å tenke på hva som vil gi deg den beste avkastningen på investeringen din og ha i bakhodet at du renoverer badet for å øke verdien på hjemmet ditt og for å tiltrekke potensielle kjøpere.

Når du skal lage et budsjett for oppussing av badet, er det viktig å ha en oversikt over hva som må gjøres. Du bør vurdere om det er nødvendig med rørleggerarbeid, elektrisk arbeid, flislegging, ny belysning, nytt toalett, nytt dusjkabinett eller badekar, og så videre. Deretter bør du undersøke priser på materialer og tjenester, og sette opp et realistisk budsjett som inkluderer alt som må gjøres. Det kan være lurt å legge til en ekstra buffer på rundt 10-15% av det totale budsjettet for uforutsette utgifter som kan oppstå underveis. Det er også viktig å huske på at å velge billigere materialer kan føre til lavere kostnader på kort sikt, men kanskje ikke vil vare like lenge som dyrere, mer holdbare materialer.

Du kan også ta kontakt med profesjonelle aktører som kan hjelpe deg med rådgivning for prosessen med både budsjett og mål.

Velg riktig design og materialer

Når du har definert budsjettet og målene dine, er neste trinn å velge riktig design og materialer. Det er viktig å velge materialer av høy kvalitet som vil vare lenge og gi et pent utseende. Det kan også være lurt å velge et design som er moderne og tidløst, slik at det vil appellere til et bredt spekter av potensielle kjøpere.

Husk at badet er en av de viktigste rommene i et hjem, og en oppgradering kan gi betydelig verdiøkning ved salg. Tenk på hvilke funksjoner og egenskaper som vil appellere til potensielle kjøpere, samtidig som du velger materialer og design som kan tilpasses til de fremtidige eiernes smak.

Jobb med en profesjonelle aktører 

For de fleste vil det være nødvendig å jobbe med profesjonelle fagfolk for å utføre baderomsrenoveringen. Det er viktig å velge baderomsspesialister med god erfaring, med mindre du kan gjøre mye av jobben selv. Det å jobbe med en profesjonell vil sikre at arbeidet utføres riktig og i henhold til lokale byggeforskrifter.

Følg en tidsplan

En viktig del av å renovere badet før salg er å følge en tidsplan. Det kan være fristende å ta på seg for mye på en gang, men det kan føre til at arbeidet tar lengre tid enn planlagt. Å følge en tidsplan vil sikre at arbeidet utføres raskt og effektivt, og at du er klar til å selge hjemmet ditt når du er ferdig – les mer om hvordan du kan renovere badet på bare 4 uker med Våtromspakka!

Fullfør stilen med de siste detaljene

Når arbeidet er ferdig, er det viktig å fullføre de siste detaljene for å få badet til å se så pent ut som mulig. Dette inkluderer å legge til dekorative elementer, og sørge for at alt ser appellerende ut.

 

Renovering av bad på kun 4 uker

Med Våtromspakka levert av Drammen VVS kan badet totalrenoveres på bare fire uker. Det skal være enkelt og forutsigbart for deg som kunde å velge oss. Vi har forenklet prosessen ved å sette alt i ett system, hvor ingenting blir overlatt til tilfeldighetene. Systemet innebærer en fast fremdriftsplan, en fast overleveringsdato og faste team.

Vi kan tilby skreddersydde baderom, så vel som nøkkelferdige baderom, i Oslo, Drammen, Østfold og Bergen. Vi har et utmerket team bestående av baderomsspesialister, rørleggere, snekkere og flisleggere som utfører totalrenoveringen – alt du trenger på ett sted. Vi leverer til avtalt pris og avtalt tid.

Vi tilbyr en befaring hvor en av våre baderomsspesialister vil ta deg gjennom hele prosessen. Med vår lange erfaring viser vi deg hvilke muligheter som finnes for ditt bad.

Inspirasjon til baderomstrender

Baderommet er et av de viktigste rommene i et hjem, og stadig flere ser på dette som en oase for avslapning og egenpleie. Det er derfor ikke overraskende at baderomstrender stadig endrer seg og utvikler seg. Her er noen av de nyeste trendene som kan gi inspirasjon til å skape et bad som er både funksjonelt og vakkert.

Spa-følelsen

For å skape en spa-aktig følelse på badet, er det viktig å velge farger og materialer som gir en rolig og avslappende atmosfære. Varme, naturlige farger som beige, krem og grå er populære valg for å skape denne følelsen. Det kan også være lurt å inkludere beroligende elementer som en stor dusj med regndusjhode eller et stort badekar for å gi badet en luksuriøs følelse.

En annen måte å skape en avslappende atmosfære på badet er å inkludere belysning som kan justeres etter humør og tid på dagen. Dette kan oppnås ved å bruke dimmerbrytere og LED-lys som kan endre farge og intensitet.

For å fullføre spa-opplevelsen kan du legge til andre elementer som du finner på et ekte spa, som for eksempel myke håndklær og tøfler, en duftdiffuser med avslappende essensielle oljer.

Spa-følelse: Slapp av og nyt øyeblikket i ditt eget hjemmespa Foto: Vikingbad

Minimalistisk design

Minimalistisk design er preget av enkelhet og funksjonalitet. Det handler om å fjerne alt som ikke er nødvendig, og å skape et ryddig og romslig miljø. For baderom kan dette bety å bruke enkle og strømlinjeformede baderomsinnredninger, som innebygde toaletter og vegghengte vasker. Dette gir en følelse av orden og renhet.

Lyse farger som hvitt og grått er ofte brukt i minimalistisk design, da det gir et lyst og luftig utseende. Men selv om minimalistisk design kan virke enkelt, er det viktig å bruke materialer av høy kvalitet og god håndverk for å gi et elegant og tidløst utseende. Minimalistisk design er en stil som aldri går av moten og kan appellere til kjøpere som ønsker et rent og moderne utseende.

Et minimalistisk baderom

Enkelhet er nøkkelen til eleganse – opplev ro og harmoni med et stilfullt og minimalistisk baderom. Foto:Vikingbad

Naturlige materialer

Inkludering av naturlige materialer som tre og stein i baderomsdesign gir en mer naturlig og avslappet atmosfære. Tre gir badet en varm og koselig følelse, mens stein kan gi et mer rustikt og naturlig utseende. Disse materialene kan brukes på en rekke måter, for eksempel på vegger, gulv, benkeplater og tilbehør. Det er også en økende interesse for bærekraftige materialer, og å velge naturlige materialer kan være et skritt mot å gjøre badet ditt mer miljøvennlig. Å inkludere naturlige materialer kan også være en tidløs trend, ettersom disse materialene aldri går av moten og kan gi badet en klassisk og varig appell.

Nærmere naturen: med elementer som tre og stein får du en varm og innbydende atmosfære på bader. Foto: Vikingbad

 

Smart teknologi

Integrering av smart teknologi for dusjer og badekar gir en mer effektiv og brukervennlig opplevelse. Integrering av smart teknologi på baderommet kan også bidra til å redusere energikostnadene. For eksempel kan en smart dusj eller badekar regulere vanntemperaturen og vannmengden mer nøyaktig, noe som kan føre til mindre vannforbruk og mindre energibruk for oppvarming av vann.

Uansett hvilken trend eller stil du velger, er det viktig å tenke på målgruppen din og hva de vil finne attraktivt. Å bruke de nyeste trendene og stilene kan tiltrekke seg flere potensielle kjøpere, men det er også viktig å huske på at et tidløst design kan appellere til et bredere spekter av kjøpere.

Grønne planter

Det å ha grønne planter på badet er en fantastisk måte å legge til en naturlig følelse i rommet, samtidig som det gir flere helsefordeler. Planter kan bidra til å myke opp de harde linjene og kalde materialene som ofte finnes på badet, og det kan skape en mer avslappende atmosfære.

Med grønne planter kan du gi liv til ethvert baderom, uansett størrelse eller stil. Det gir en følelse av velvære og skaper et mer innbydende og avslappende miljø.

En grønn oase midt i hjemmet ditt – et baderom med grønne planter som gir liv til rommet og skaper en følelse av ro og harmoni. Foto: VikingbadHvorfor renovere badet før salg?

En renovering av badet vil potensielt kunne øke verdien av hjemmet og tiltrekke seg flere kjøpere. Ved å følge noen enkle trinn, som å oppgradere armaturer og installere moderne og funksjonell oppbevaring, kan man gi badet en helt ny følelse og stil. Og selv om det kan virke som en stor investering, vil du sannsynligvis kunne hente inn kostnadene når du selger hjemmet ditt. Er du usikker på om du vil tjene på investeringen eller ikke, anbefaler vi å rådføre deg med profesjonelle fagfolk! Ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

Snakk med en av våre baderomseksperter