fbpx
Hopp til innholdet

Mørkt bad – inspirasjon og tips

Mørke bad er i vinden som aldri før, og det har vært en trend lenge – med god grunn! Men hvorfor er det så mange som går for mørke bad? Og vil trenden fortsette? 

Mørke bad gir nemlig et elegant og eksklusivt preg, med stor mulighet for å kombinere akkurat de fargene og materialene du ønsker. I tillegg gir mørke bad en deilig spa-følelse, med lune farger ton-i-ton og dempet belysning. Det tilbringes mer og mer tid på badet, med enda mer fokus på egenpleie og følelsen av ro enn tidligere. Da henger det også sammen at flere og flere faller for mørkere baderomsløsninger.

Bad med mørk innredning og fliser i gråtoner. Foto: Vikingbad

Lyst eller mørkt bad

Et lyst baderom gjør rommet luftig og harmonisk, og det har i lang tid vært populært å kombinere den nordiske stilen med rene linjer og treverk. Lysere baderom gir en klassisk og stilren følelse hvor man enkelt kan oppgradere tilbehør og detaljer over tid. For mange er det enklere å velge nettopp det lyse badet, fordi det er et stilsikkert og tidløst valg. Det er vanskelig å ikke bli fornøyd med et lyst bad.

Nøkkelferdig baderomsløsning i nordisk stil. Foto: Vikingbad

Derimot har også de mørkere badene kommet for å bli. Både ved bruk av mørke farger fra gulv til tak, og som gjennomgående detaljer i både mørkere og lysere bad. Et mørkt bad gir fort følelsen av et gjennomført og eksklusivt rom. Med mørke farger blir det naturlig mer rom for lyssetting av soner eller muligheten til å fremheve detaljer, som for eksempel innebygde hyller eller speil med led-lys. Dynamikken i rommet kan forsterkes gjennom å skape stemning og ro ved bruk av lyskilder, trematerialer og grønne planter. 

Et mørkere bad med sorte detaljer og innfelt hylle med lys. Foto: Vikingbad

Speil med lysramme. Foto: Vikingbad
 
Gjennomført bad med sorte detaljer. Foto: Vikingbad
 

Inspirasjon til mørkt bad

Det er mange måter å implementere mørke farger på badet. Det kan være i form av mørkt interiør, detaljer, kontrastvegger eller rett og slett et heldekkende sort bad fra gulv til tak. Uansett vil badet oppnå et delikat uttrykk som vil være elegant og tidløst. Her viser vi noen måter du kan få ønsket effekt av mørkere farger på badet.

Mørkt gulv på badet

Et bad med mørkt gulv og lyse vegger skaper en interessant kontrast og følelsen av et bredere rom. Spesielt store bad tåler et mørkt gulv veldig godt, rommet vil fortsatt føles luftig med lyse vegger og tak. Detaljer i sort kan bidra til en mer gjennomført look. 

Bad med mørkt gulv og mørke detaljer. Foto: Vikingbad

 

Mørke vegger på badet

Velger du mørke vegger i kombinasjon med mørkt gulv, men beholder et lyst tak, vil rommet få en smalere effekt hvor det virker høyere under taket. Eventuelt kan en mørk kontrastvegg skape dybde eller trekke rommet sammen, avhengig av hvor veggen er plassert. Det er en mer leken måte å skape kontraster i rommet. Mange velger for eksempel et mørkere parti på dusjvegger som også går i stil med gulvet. 


Bad med mørke gulvfliser og mørk kontrastvegg i dusjen. Foto: Vikingbad

Bad med mørkere gulv og kontrastvegg. Foto: Vikingbad
 

Mørkt tak på badet

Mørkt tak gir ofte følelsen av en lavere takhøyde, men i kombinasjon med mørkt gulv vil rommet føles lengre og dypere. Et mørkt tak vil kunne tone ned andre farger i rommet, og skape en rask forandring på et sterilt bad. Er både tak og vegger mørkt, men gulvet lyst, vil overvekten av det mørke skape en intim og lun følelse.


Bad med mørkt tak og mørke vegger i kombinasjon med lyse fliser på gulv og i dusj. Foto: Vikingbad

Mørke detaljer på badet

Både lyse og mørke bad kler sorte detaljer. Det gir en helhet og bidrar til et gjennomført bad helt ut til fingerspissene. Velg elementer i sort fremfor sølv, krom eller andre farger som ikke står i stil til resten av rommet. Fargene bør hentes opp i alt fra blandebatteri og dusjhjørne, til toalettbørste og håndklestang. Kvaliteten ligger i detaljene og det er viktig å tenke gjennom hvilken dynamikk elementene skal ha på ditt bad. Er hele badet sort kan det være lekkert å blande inn detaljer både i sort og gull, men er badet i en lysere stil kan et gjennomgående tema med sorte detaljer skape en livlig og elegant kontrast.

 Mørkt bad med elementer i både sort og gull. Foto: Vikingbad


Et lysere bad med gjennomgående sorte detaljer. Foto: Vikingbad
 

Helt mørkt bad

Det kan virke vågalt å gå for et helt mørkt bad, men med gjennomførte valg skaper det en fantastisk helhet. Her får du virkelig kjent på spa-følelsen og du får en mer mystisk stemning på badet. I kombinasjon med ulike gråtoner, store speil og naturmaterialer får du akkurat de kontrastene og variasjonene som trengs for å løfte rommet. Tekstiler i sort eller grått kan blende inn i rommet, eller du kan gå for sterke og mer lekne farger for mer liv.  

Mørkt bad. Foto: Vikingbad

Mørkt bad med trematerialer. Foto: Andreas Nilsson/Nilsson Cinematics

Dusj med mørke fliser og trespiler i taket. Foto: Andreas Nilsson/Nilsson Cinematics

Gjennom Våtromspakka kan vi skreddersy mørke baderomsløsninger etter dine ønsker, eller du kan ta utgangspunkt i våre nøkkelferdige bad. Vi hjelper deg mer enn gjerne med drømmebadet – snakk med en av våre baderomsspesialister i dag!.

Snakk med en av våre baderomseksperter