fbpx
Hopp til innholdet

Hvordan velge riktige fliser

Det er mange hensyn som skal tas og mange valg som skal tas når du skal velge nye fliser til hjemmet ditt og før du står med det ferdige resultatet. Det kan være en stor avgjørelse fordi det har en enorm innvirkning på sluttresultatet. Derfor har vi samlet fem gode tips som du kan følge når du skal velge riktige fliser.

1. Rådgivning

Før du bestemmer deg for hvilke fliser du skal velge, kan du kontakte oss for hjelp fra en av våre baderomsspesialister. Kanskje vi kan foreslå alternativer du ikke engang hadde vurdert.

2. Materialvalg

Skal du velge naturstein eller produserte baderomsfliser, og hvordan velger du riktige fliser for deg?

Naturstein: Naturstein er hugget direkte fra et fjell og steinen er derfor veldig åpen i overflaten, og dermed mer sårbar. Natursteinene vinner på et finere utseende, og spesielt nyansene fra stein til stein er vakre. Naturstein må imidlertid vedlikeholdes mer for å bevare utseendet.

Keramiske fliser: De «nye» keramiske flisene (også kalt porselensfliser) er veldig sterke og frostsikre og kommer i et mye større utvalg.

3. Størrelse

Du må bestemme størrelsen på dine nye fliser, og her er en rekke ting du bør vurdere og spørsmål du kan stille deg selv:

Hvor stor er plassen?
Er rommet firkantet?
Er det mange skjeve vinkler og ting som ‘stikker ut’?
Er toalettet og skapene på gulvet?

Husk at jo mindre flis som brukes, jo mer fuge bør brukes. Videre er det et faktum at det mest upraktiske på et bad er skjøtene – skjøtene er vanskelige å holde rene og blir lett misfarget. Det er imidlertid slik at store fliser har store flater og derfor har de en naturlig tendens til å bli glattere. I tillegg er du begrenset til en mindre flis dersom du har et gulvsluk, som ligger midt på gulvet og krever fall fra flere sider.

4. Farge, glans og lysforhold

Valg av farger er nok det valget som har størst innvirkning på det endelige resultatet.
En flis med en viss glans (polerte / blanke fliser) reflekterer lyset mye. Hvis du vil at badet ditt skal se større ut, er det lurt å vurdere blanke fliser. Videre kan et bad med blanke fliser virke mer eksklusivt.

Når du velger farge på flisene dine, vær forsiktig med de skrikende grønne, gule, rosa, blå eller andre pannefargene fordi mange kan gå raskere lei av slike farger. Liker du dem, bruk dem i dusjen, ved toalettet eller på mindre flater.

5. Rengjøring

Mørke fliser på gulv krever mer rengjøring enn lyse fliser og det er også mer rengjøring med naturfliser enn keramiske fliser, da naturfliser ikke har de samme fettavvisende egenskapene som mange produserte fliser har.

Ønsker du å komme deg lettere rundt ved rengjøring kan du velge vegghengt toalett og vegghengte skap. Det er mye lettere å rengjøre innsiden, og dermed blir det mye lettere å holde flisene pene.

Kontakt oss for befaring!