fbpx
Hopp til innholdet

Pusse opp med «flis på flis» vs. totalrenovering: Hva er forskjellen?

Når det kommer til oppussing av bad, er det flere måter å gjøre det på. En populær metode som har blitt stadig mer vanlig i de senere årene, er å legge nye fliser direkte oppå de eksisterende flisene, også kjent som «flis på flis» -metoden. “Flis på flis” kan ha noen fordeler, men det er også viktig å vurdere om det er det beste alternativet for deg og ditt bad. Kanskje vil en totalrenovering vil være en bedre løsning.

Fordeler med «flis på flis»

En av de viktigste fordelene med «flis på flis» er at det kan være raskere og billigere enn en totalrenovering. Ved å legge nye fliser direkte oppå de gamle, kan du spare tid og penger på å fjerne de gamle flisene og legge nye. Dette kan være spesielt gunstig hvis du har et stramt budsjett eller ikke ønsker å bruke for mye tid på oppussing.

Fjerning av gamle fliser. Dette slipper du ved flis på flis!
Du slipper å fjerne gamle fliser dersom du renoverer med «flis på flis».

En annen fordel med «flis på flis» er at det kan være mindre rotete. Ved å unngå å fjerne de gamle flisene, slipper du også å skape unødvendig rot og støv i hjemmet ditt. Dette kan være spesielt gunstig hvis du ønsker en rask og enkel oppussing.

En siste fordel er at det kan styrke gulvet ditt. Dersom undergulvet er godt nok, kan «flis på flis» styrke gulvet ytterligere og gi det ekstra støtte.

Ulemper med «flis på flis»

Selv om det er noen fordeler med «flis på flis», er det også viktig å være oppmerksom på noen av ulempene. En av de største ulempene med «flis på flis» er at det øker risikoen for feil. Hvis det er skader på de eksisterende flisene, vil disse skadene kunne forplante seg videre til de nye flisene som legges oppå. Dette kan føre til at det oppstår bulker, løse fliser eller at flisene rett og slett faller av.

En annen ulempe med «flis på flis» er at det øker tykkelsen på overflaten. Dette kan skape utfordringer for dører, skap og andre installasjoner som er bygget inn i veggen. Du må sørge for at det fortsatt vil være nok plass til dette.

En tredje ulempe er at «flis på flis» kan skape estetiske utfordringer. Ved å legge nye fliser oppå gamle fliser, vil du få en litt høyere kant rundt hver flis. Dette kan gjøre at overflaten ser ujevn ut, og det kan være spesielt tydelig hvis de eksisterende flisene ikke er helt jevne.

Hvorfor velge totalrenovering i stedet?

Mens «flis på flis» kan være en rask og billigere måte å pusse opp badet ditt på, er det noen tilfeller der en totalrenovering kan være et bedre alternativ. 

Nyrenovert baderom
Nytt bad: Nyt avslapning og luksus i ditt nyrenoverte baderom. Foto: Vikingbad

Hvis badet ditt har skjulte problemer som vannskader, mugg eller rørleggerproblemer, vil disse problemene fortsatt være der selv om du legger nye fliser oppå de gamle. Ved å gjøre en totalrenovering, vil du kunne løse alle disse problemene på en gang og sikre at badet ditt er trygt og funksjonelt.

Ved å gjøre en totalrenovering, vil du kunne skape et bad som passer perfekt til dine behov og ønsker. Du vil kunne velge alle materialer og designelementer, inkludert baderomsinnredning, belysning, fliser og farger. Du vil også ha større frihet til å tilpasse badet ditt akkurat slik du ønsker det.

Mens totalrenovering kan være dyrere enn «flis på flis», vil det gi deg bedre verdi for pengene i det lange løp. Ved å gjøre en totalrenovering, vil du kunne oppgradere alle elementene i badet ditt samtidig, og du vil kunne få en garanti for at alt vil bli utført på riktig måte.

En totalrenovering vil gi deg et bad som vil vare lenger og kreve mindre vedlikehold enn et bad som er pusset opp med «flis på flis». Ved å oppgradere alle elementene i badet ditt samtidig, vil du kunne få en garanti for at alt vil være av høy kvalitet og vil vare i mange år fremover.

Konklusjon

«Flis på flis» kan være et raskt og billig alternativ for oppussing av badet ditt. En totalrenovering er et bedre valg hvis du ønsker et bad som er trygt, funksjonelt og som passer perfekt til dine behov og ønsker. Ved å gjøre en totalrenovering, vil du kunne rette eventuelle skjulte problemer, få større designmuligheter, bedre verdi for pengene og økt levetid på badet ditt. 

Kontakt oss i Våtromspakka / Drammen VVS i dag og snakk med en av våre baderomsspesialister for å diskutere hva som vil være den beste løsningen for ditt bad.

Snakk med en av våre baderomseksperter